Děti patří na Jatka!

O sobotách a nedělích si dávají děti, dospělí i jejich kamarádi dostavení na Jatkách78. Hrají se zde totiž ty nejkrásnější pohádky. Některé z nich sázejí na klasické příběhy s poučným koncem, jiné předvádějí to nejlepší z loutkářské tradice, nebo současného pohybového divadla.

Program je zaměřen na děti ve věku od deseti měsíců až po věk zhruba kolem deseti let. Po představeních pak probíhají hudební, cirkusové, nebo výtvarné dílny.

V únoru se děti u nás setkají se sněhuláky v Malostranské zimní pohádce, dozví se drby z deníku zlobivého Smolíčka a spřátelí se s loutkovým Palečkem, kterého si budou moci blíže prohlédnout v následné loutkářské dílně.

8. března Jatka78 přijede například oceňované hradecké divadlo Drak. Přiveze pohádku A na noze pevnina, příběh o malé holčičce, která ráda skákala a tančila. O týden později pak Jatka78 uvedou inscenaci Poutníci po hvězdách, která sází na novocirkusové prvky. Uvedeno bude také představení Studia Damúza, které je určeno batolatům od 10 měsíců. Chybět nebude ani oblíbené dětské představení Cirku La Putyka Biograf.

Vstupné na dětská představení platí i dospělí, kteří doprovázejí děti do sálu.