Z iniciativy Hanky Třeštíkové, radní pro kulturu hl. m. Prahy, a Lukáše Jandače, obchodního ředitele GoOutu vznikl festival NIC 2020. V rozmezí 20–5000 Kč můžete zakoupením virtuální vstupenky podpořit oblíbenou kulturní instituci. V rámci festivalu své „Představení o ničem“ odehrají také Jatka78.

Věříme, že podobný druh představení najdete na našem repertoáru poprvé a naposledy. Nerezignovali jsme, upravujeme divadlo a tvoříme! Věříme, že až to bude možné, že se k nám vrátíte. Pokud nás chcete podpořit právě nyní, kupte si vstupenku na Představení o ničem. Slibujeme, že příště už to bude Představení o něčem! Třeba o cirkuse, o dechberoucích tricích, o skvělé hudbě, o současném tanci a hlavně o pořádné legraci, protože té jsme si spolu užili vždy nejvíc!

Pokud byste Jatka78 rádi podpořili jinou formou a předplatili si nás, až budeme hrát, kupte si dárkový poukaz k nám!

Vyjádření Hanky Třeštíkové a GoOutu

Umělci a umělkyně napříč Českou republikou bojují s koronavirovou krizí každý den. Spousta z nich aktivně pomáhá svým komunitám, ačkoliv jejich vlastní příjmy v podstatě ze dne na den spadly na nulu: Divadla jsou zavřená, koncerty se nekonají, do galerií se nesmí a jen online aktivity přežití nezajistí. Bohužel tak čelíme reálné hrozbě, že v horizontu pár měsíců řada institucí z české kulturní mapy jednoduše zmizí. Existuje ale cesta, jak je podpořit přímo – Hana Třeštíková, producentka a pražská radní pro kulturu, vytvořila společně s GoOut koncept NIC 2020.

Znáte iniciativu Zažít město jinak? Toto je něco podobného: v dubnu budeme zažívat město nijak. NIC 2020 je festival, který neexistuje. Zapojí se do něj řada institucí, které sice bohužel vzhledem k aktuálnímu nouzovému stavu nemohou nabídnout reálný program, ale podpořit je můžete i tak – tím, že si koupíte vstupenky na nic. Symbolická akce proběhne 1. května, ve svátek všech zamilovaných, ve spolupráci s kulturními subjekty z celé České republiky.

Jak to funguje? Stejně jako vždy: V programu instituce, kterou rádi navštěvujete a záleží vám na jejím přežití, vyberete akci, kterou chcete „navštívit“. V rezervačním systému GoOut si následně koupíte vstupenku dle vlastního výběru (třeba do první řady, nebo na balkon, nebo na stání – čím lepší místo, tím větší částkou svým oblíbeným umělcům pomůžete). Vstupenka platí pro jedno sedadlo ve virtuálním sále, jehož kapacita je de facto neomezená. Dostane se tak opravdu na každého.

Sledujte nás také na Facebooku a Instagramu, podpořte nás sdílením našich aktivit!

DĚKUJEME!

Vaše Jatka78

koupit vstupenku