V létě pod stan na divadlo! Představujeme vám Azyl78

Nechali jsme si vyrobit šapitó a pojmenovali ho Azyl78. Čeká nás léto plné kultury a zážitků na pražském Výstavišti.

Chceme být s vámi a od května do září hrát. V nepředvídatelné době a po kulturní hladovce si všichni zasloužíme útočiště. Bude jím naše nová letní scéna Azyl78. Šapitó vytvořené na míru potřebám divadla bude stát na Výstavišti Praha. Čekají vás premiéry, zážitky a stanování jako žádné jiné. A taky divadelní bar, jak jinak.

Jeviště za manéž neměníme jen my, v kruhu plném tvořivé energie a živé kultury jsme všichni spolu! Podávat se bude nový cirkus, tanec i činohra. A tak si tu předají štafetu Cirk La Putyka, německý Analog, Tata Bojs DEKKADANCERS, HEAVEN'S GATE, Městská divadla pražská, Divadlo pod Palmovkou, Divadlo Na zábradlí, Divadlo Minor, VOSTO5, Pražský komorní balet, PKF – Prague Philharmonia, Divadlo Husa na provázku, Divadlo Letí, Studio Ypsilon, Aneta Langerová a mnoho dalších.

 

Chystáme pro vás také filmové projekce, koncerty i každoroční akce, jako jsou divadelní běžecký závod Velká holešovická a dětský den Ukončete nástup, dveře se otvírají. Bohatý doprovodný program nabídne i divadelní bar, který bude otevřený celý den.

Šapitó bude uvnitř černé, díky čemž budeme moct hrát i za denního světla. Zvenku pak bílou plachtu pomaluje a stejně jako v případě interiérů Jatek78 na ni svůj rukopis vtiskne umělec Lukáš Musil alias Musa. Stan tak bude sám o sobě uměleckým objektem s rozměry 30 metrů na šířku a 15 metrů na výšku.

Myšlenka na koupi vlastního divadelního šapitó přišla i z důvodu plánované rekonstrukce hal 7 a 8 v Pražské tržnici. Letos je tak ideální příležitost si provoz stanu vyzkoušet. Do Prahy dorazil z Itálie na začátku března a náš technický tým má spolu s italskými odborníky, kteří šapitó šili a připravovali, za sebou cvičnou stavbu (viz galerie níže). Je to pořádný obr s kapacitou 500-800 diváků.

V těchto časech, s vidinou léta v šapitó, nás pohání chuť tvořit víc než kdy jindy. Zprávou o svých plánech chceme pustit i k vám trochu naděje a radosti. Je jasné, že se vše může ze dne na den měnit, důležitým faktem však zůstává, že #kulturunezastavis. Hned, jak to půjde, budeme v Azylu78 hrát!

Přesný program bude zveřejněn v průběhu dubna.

Foto: Barbora Žentelová