Nestůjte za dveřmi. Staňte se Patronem78!

Jatka78 vyhlašují konkurz parťáky! Jdete do toho?

Divadlo Jatka78 vzniklo v roce 2014 díky pomoci našich budoucích diváků. Bez nich bychom nebyli. A jsou to právě naši diváci, kteří se nás hned při prvním zavření divadla začali ptát, jak by nám mohli pomoci. Rozhodli jsme se tak utvořit klub Patron78 pro ty, kteří by chtěli tu leckdy těžkou divadelní káru táhnout s námi. Nejde jen o podporu, jde o partnerství!

Divadlo pomáhá udržovat zdravou sociální společnost. Divadlo otevírá témata k diskusi. Divadla jsou obvykle mezi prvními, když je třeba se kriticky vyjádřit k politické situaci. Divadlo umí upozornit na to, když nám někdo začíná ubírat svobodný prostor. Díky tomu často stojí v první linii. Divadla jsou také obvykle první, na něž se obrací hněv totalitních režimů, a jsou omezována i těmi, kteří jen nemají rádi, když jim je nastaveno zrcadlo.

V ČR je živá kultura politickou elitou zatím tlačena „jen“ do pozice volnočasových aktivit a něčeho zbytného, co se může kdykoli a na jakkoli dlouhou dobu zavřít. Snažíme se proto být na politice a s ní souvisejícím veřejným rozpočtem co nejméně závislí. Granty tvoří poměrně malou část našeho rozpočtu. Jsme takřka plně závislí na tržbách ze vstupného, tedy na našich divácích, na vás.

Již v březnu se nás mnozí z vás ptali, jak Jatkám78 během prvního zavření divadla pomoci. Odkazovali jsme vás na nákup dárkových poukazů a vstupenek na podzimní představení. I díky tomu jsme první lockdown zvládli a těšili se na premiéry v nové sezóně.

Na podzim se situace bohužel opakuje. Rozhodli jsme se tak utvořit klub patronů Jatek78. Formou drobného pravidelného finančního příspěvku nám můžete pomoci a my vám pak nabídneme pár příjemností. Lepší místa v hledišti, přednostní nákup rychle prodaných představení, nebo přístup na zkoušku a také pravidelný pohled do zákulisí s informací, na co jsme příspěvky použili. Někdy to bude na vznik nového představení, jindy na účet za elektřinu či nové technické vybavení. 

#stayintouch #patron78 #patrimnajatka