Výstava Toy_Box: Skleněná stěna

Jatka78 & Toy_Box srdečně zvou na vernisáž výstavy Toy_Box: Skleněná stěna, která proběhne 2. října v 18 hodin v galerii divadla.

Název vizuální intervence do prostoru Jatek78 odkazuje k citátu člena Beatles Paula McCartneyho o tom, že „kdyby jatka měla stěny ze skla, by byl vegetariánem každý“. 

Její důvod je jasný. Chce připomenout původní, dnes už téměř nevnímaný účel celého jedenáctihektarového areálu, který až do druhé poloviny 20. století století fungoval jako největší a nejbrutálnější „stroj na maso“ v Praze. 

Výtvarnice Toybox Toybox, která má kořeny v technu a DIY scéně, se prostřednictvím výběru svých naturalistických pláten dotýká nejen krutosti každodenně páchané na zvířatech, ale i klasické tradice obrazů s tématem životní pomíjivosti memento mori a traumatizujících událostí ze svého osobního života. 

Součástí vernisáže bude i virtuální realita z jatek provozovaná veganským rozcestníkem Soucitne.cz s navazující sérií podcastů věnovaných právům zvířat.

Kurátorem výstavy je Radek Wohlmuth.

Vernisáž výstavy proběhne 2. října 2019 od 18 hodin. Výstava je volně přístupná v době otevření Bistra & Baru Jatek78 (PO-SO 10-24:00, neděle – pokud se hraje, otevíráme 90 min. před začátkem představení).

Doba trvání výstavy: od 3. října do 5. listopadu 2019

Vstup ZDARMA