V září uvede Cirk La Putyka v Azylu78 velkolepou show Cesty

Dlouho očekávané představení Cirku La Putyka se přesouvá z O2 universum do šapitó Azyl78.

Cesty jsou největší a nejnáročnější projekt v historii company Cirk La Putyka a bude mít premiéru letos v září! Z původního místa konání se Cesty přesouvají k nám do Azylu78 na pražském Výstavišti.

V Cestách vystoupí přes 35 herců, akrobatů, tanečníků a hudebníků. Uvidíte vrcholný nový cirkus plný akrobacie, žonglování a tance. Bude se vám tajit dech při náročných číslech a budete brečet smíchy při klaunských výstupech. Těšte se na velkolepou scénu, výpravu i techniku. Cirk La Putyka věnoval přípravám téměř dva roky a premiéře předchází dlouhé a náročné zkoušení. 

VSTUPENKY V PRODEJI!

Ulovte si tu svou tady.

Máte vstupenky na Cesty z O2 universum?

Informace k přesunutým termínům přišly jejich držitelům e-mailem.

Máte další dotazy?

Napište Cirku La Putyka na info@laputyka.cz. Budou se snažit Vaše dotazy zodpovědět nebo Vám jinak pomoci.

Cirk La Putyka o představení Cesty

Cesty prošly mnoha úskalími a proměnami, ale nakonec nás dovedly až k Vám. Po téměř dvou letech se dostáváme před Vás, před diváky, a chceme s Vámi oslavit, že opět můžeme být spolu a že jsme znovu objevili cesty k publiku. Cesty se pro nás staly srdcovým projektem, do kterého vkládáme neskutečné množství energie. Chceme jimi vzdát hold jedinečnosti cirkusového umění a jeho historii, a proto v inscenaci uvidíte více než třicet akrobatů, herců, tanečníků a hudebníků, kteří spoluvytvářejí Cirk La Putyka, a to z různých koutů světa a napříč generacemi.

Uvidíte to, co jste ještě nikdy neviděli. Klaunské výstupy, náročná a dechberoucí čísla i skupinové choreografie.

Jsme fascinováni cirkusovým uměním. Uměním, které je plné opravdovosti, svobody, risku, poezie, smíchu, slz, potu, bolesti a souhry. Které je plné respektu a důvěry a je tu s námi několik století. Cirkus je umění, které nás uhranulo a přivedlo nás k projektu Cesty. Jsme fascinováni tímto těžkým řemeslem i specifickou divadelní poezií cirkusové manéže. Chceme s Vámi prostřednictvím této inscenace sdílet jedinečné příběhy, které vypráví jak o naší company, tak o někdejším největším evropském cirkusu direktora Karla Kludského.

Inscenace je rozdělena do čtyř kapitol. První se věnuje historii tradičního cirkusového umění, kterou sledujeme skrze rodinu Kludských. S láskou a fascinací k řemeslu se necháváme inspirovat někdejším principálem Cirkusu Kludský, jeho stanem se třemi manéžemi pro deset tisíc lidí, jeho láskou ke slonům, největšími cirkusovými čísly a drezúrami a skutečnými příběhy. Necháváme se unést poezií cirkusu a magií cirkusové manéže.

Druhá kapitola je o historii company a našich osobních příbězích a zkušenostech. Uvidíte zakládající členy Cirku La Putyka i členy nejmladší nastupující generace. Uvidíte naše společné hledání cesty k divákům, které trvá už více než dvanáct let a stále neskončilo.

V třetí kapitole reflektujeme uplynulý rok a svoji touhu se ani přes veškeré nepřející okolnosti nezastavit. Opustili jsme divadla a hledali nové cesty k divákům. Kde všude jsme se setkali s cirkusem, tancem, divadlem? Kde všude se podařilo držet kulturu při životě?

Čtvrtá kapitola je oslavou společného okamžiku. Toho, že jsme tu opět všichni spolu. Pojďte slavit s námi!

„Cirkus je dřina, veliká dřina. Divák vidí většinou jen tu romantiku a efekt, dřinu nevidí nikdo. Člověk musí mít sílu a já jsem tři tisíce nocí v životě nespal.“

– Karel Kludský (z knihy Život v manéži)