Výstava Marka Zákosteleckého: Planeta Lepidoptera

Vernisáž výstavy proběhne v sobotu 25. března 2023 od 18 hodin.

Srdečně Vás zveme na výstavu scénografa Marka Zákosteleckého. Vernisáž výstavy proběhne v sobotu 25. března 2023 od 18 hodin. Výstava potrvá do 23. dubna 2023 a bude volně přístupná v době otevření Bistra & Baru Jatek78 (PO-PÁ 08.00–24.00, SO-NE – pokud se hraje, otevíráme 90 min. před začátkem představení).

Výstava Planeta Lepidoptera alias Planeta motýlů vznikla v březnu až červnu 2020. Nebýt pandemie covidu-19, autor by nejspíš nosil tento výtvarný koncept pouze ve své hlavě. Během zmíněné doby však našel, ostatně jako řada z nás, čas na věci, ke kterým by se za normálních okolností nedostal. Vytvořil díky tomu základ sbírky poněkud zvláštního přírodovědného kabinetu.

Marka Zákosteleckého (*1970, Písek) s divadlem Jatka78 spojuje spolupráce na představení Biograf souboru Cirk La Putyka. Na inscenaci, které nás vrací do časů, kdy kino bylo ještě biograf, nemluvilo a bylo černobílé, se Marek podílel jako spolutvůrce konceptu a režie. V současnosti se věnuje převážně scénografické práci (loutky, kostýmy, scény) či volné výtvarné tvorbě (plakáty, ilustrace, užitá grafika).

Pro více informací sledujte instagramový profil Galerie Jatka78.